KINDER,-oUDER, - EN GEZINSCOACHING

ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN ÉN OUDERS

KINDERCOACHING

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding van kinderen. Een traject duurt vaak kort en is erop gericht dat een kind weer lekker in zijn vel komt te zitten. Soms piekert een kind veel; voelt het zich boos, eenzaam, verdrietig of angstig; heeft het weinig zelfvertrouwen; of moeite met de scheiding van ouders; wordt het gepest óf is het zelf degene die pest; heeft het last van zijn of haar hooggevoeligheid, slaapt slecht, moppert en ga zo maar door. Dit kunnen allemaal aanleidingen zijn om met een kindercoach in gesprek te gaan.

Als kindercoach ga ik samen met je kind (en jou) kijken wat we kunnen doen zodat je kind weer in zijn kracht komt te staan en lekker in zijn vel gaat zitten. We werken aan het (zelf)vertrouwen van je kind, leren omgaan met emoties, (mentale) weerbaarheid en sociale vaardigheden. Omdat ik een aanvullende specialisatie heb als kindercoach voor hooggevoelige kinderen kan ik dat stukje extra aandacht geven als dat een rol speelt bij je kind.

Kindercoaching gaat altijd gepaard met een samenwerking met ouders. Het een kan niet zonder het ander. Het is waardevol, effectief en het geeft energie om hierin samen op te trekken. Jullie als ouders spenderen samen de meeste tijd met jullie kind en jij kent je kind het allerbeste. Ik kan situaties waar jullie samen in zitten juist gemakkelijker van een afstand bekijken en maak jullie kind mee als kindercoach en niet als ouder. We delen ervaringen en inzichten met elkaar. Zo deel ik ook inzichten en tips met je kind en jou, waarmee jullie thuis ook aan de slag kunnen. We ontdekken samen welke kwaliteiten en krachten je kind in zich heeft en hoe het deze kan gebruiken in de situaties die voor hem of haar moeilijk zijn. Ook verkennen en leren we nieuwe vaardigheden die je kind kunnen helpen in deze situaties. Voor meer informatie over hóe ik als kindercoach werk, neem ook een kijkje bij mijn werkwijze.

OUDER- EN GEZINCOACHING, PEDAGOGISCH ADVIES

Soms heb je juist als ouder de behoefte dat iemand eens even met jullie als opvoeder(s) meedenkt. Thuis, of op school. Dit kan in samenhang met een coachtraject voor een kind, maar ook zonder zo’n traject. Dit kan fijn zijn wanneer jullie graag meer praktische handvatten van mij zouden willen om met bepaalde situaties om te gaan; samen als ouders erg verschillen in opvoedstijl; of als jullie een verdieping willen op de inzichten die ik al met jullie heb gedeeld tijdens het kindercoaching traject. Soms is het ook fijn om een keer met jullie én jullie kind(eren) samen af te spreken of thuis of op school mee te kijken naar de dynamiek. Hierin is veel mogelijk en we bekijken wat bij jullie situatie past. We kijken dan naar hetgeen jullie het meest helpt in het terugvinden van balans en rust in huis, zonder dat jullie kind daarmee onnodig wordt belast.